Muuttajan muistilista

Edellisen asunnon luovutus

Jätä edellinen asunto muuttovalmiiseen kuntoon seuraavia asukkaita varten. Tyhjennä käytössäsi olleet varastot kokonaan. Mikäli muuttosiivousta ei olla tehty kunnolla, voi taloyhtiö laskuttaa sinulta siivouksesta. Muista palauttaa entisen asunnon kaikki avaimet isännöitsijälle tai asunnon omistajalle. Muista myös taloyhtiön yleisiin tiloihin käyvät avaimet.

Muuttoilmoitus

Tee muuttoilmoitus maistraattiin ja postiin hyvissä ajoin, jotta saat postisi oikeaan osoitteeseen haluamastasi päivämäärästä lähtien. Sen voit tehdä helposti esimerkiksi netissä. Muista tehdä muuttoilmoitus myös isännöitsijälle ja huoltoyhtiöön. Huoltoyhtiö vaihtaa postiluukkuun oikean nimen.

Sähkösopimus

Irtisano vanha sähkösopimus ja tee uusi sähkösopimus uuden asuntosi tietojen mukaan. Huomaa, että sähköjä ei kytketä samana päivänä ilman lisämaksua.

Nettiyhteys

Tee nettiliittymäsi siirto uuteen osoitteeseen hyvissä ajoin, jotta saat heti muutettuasi netin käyttöön uudessa asunnossasi.

Asumistuki

Jos saat asumistukea tai aiot hakea sitä, tee Kelaa varten tukihakemus ja pyydä isännöitsijätoimistolta tarvittavat liitteet. Lue lisää Kelan sivuilta.

Kotivakuutus

Ilmoita vakuutusyhtiöösi uuden asunnon tiedot, jotta kotivakuutuksesi pysyy ajan tasalla.

Muuttotarkastus

Tarkista uusi asuntosi huolella ja tee ilmoitus mahdollisista ongelmista isännöitsijälle. Tarkista myös varastotilat.

Autopaikka ja saunavuorot

Mikäli olet kiinnostunut autopaikasta ja saunavuoroista, ota yhteyttä isännöitsijätoimiston asiakaspalveluun. Mikäli autopaikkoja tai sopivaa saunavuoroa ei ole vapaana, sinut lisätään jonoon. Autopaikat ja saunavuorot jaetaan jonotusjärjestyksessä.

Palohälytin

Muista asentaa toimiva palohälytin uuteen asuntoosi heti muuttopäivänä. Tarkista patterit. Jos sinulla on lemmikkieläimiä, kannattaa ulko-oveen hankkia tarra, jossa ilmoitetaan, että asunnossa on lemmikkejä. Näin palomiehet tietävät, että asunnossa on eläimiä, jotka pyritään myös pelastamaan tulipalon sattuessa.

Käännä lehtitilaukset

Monet lehtitalot saavat uuden osoitteesi maistraatin muuttoilmoituksen kautta, mutta joihinkin sinun tulee ilmoittaa uusi osoite itse. Tee osoitteenmuutos lehtitalosi asiakaspalveluun joko netissä tai puhelimitse.

Päivitä osoite myös verkkokauppoihin

Muista päivittää uusi osoitteesi myös käyttämiisi verkkokauppoihin, jotta saat jatkossakin tilaukset ja laskut oikeaan osoitteeseen.